19 mars 2017

Allsvenskan rond 7-Déjà vu

I sista ronden stod en hel del på spel för Ölands SS och motståndarna Ingelstad-Uråsa. Skulle något av lagen degraderas eller kunde oavgjort bli bra för båda. Om om hade satt käppar i hjulet kunde Oskarshamn ta en oavgjort mot Karlshamn och Ronneby skrälla mot redan klara Hultsfred samtidigt som Ingelstad tog poäng mot oss...ja om om hade med detta att göra skulle Ölands SS isåfall kommit näst sist. Lagledaren lämnade gjorde vad ha förmådde och förstärkte laget med Philip.
Något vägde detta upp då Linköpings duon saknades samt att ÖM-finalisterna också stod utanför laget. Klockan 7:45 avgjordes nog ändå matchen när lagledaren ringde en yrvaken Palle och sa att det nog var så att motståndarna bara kom med 6 spelare.

Så matchen började fint med en 2-0 ledning. Att sedan Karl manglade sönder motståndaren tidigt och attackerade furiöst med förkrossande resultat. En fin ledning med 3-0 och på Tallis var det en god stämning bland åskådarna.
Mikael L satt på första bord och mötte åter Dennis som svart och började med b5 vilket avvek så pass från vits öppningsplaner att det var snarare svart som kom bra ut i mittspelet. Såg länge ut som om denna fördel skulle kunna förvaltas till vinst men när Mikael såg hur närmaste grannarna stod räckte det remi denna dag. Ingen anledning till oro, 3,5-0,5 i matchen!

Oro nä osäkert läge njae...Philip stod bra men knarkade ner tiden i god oordning. Albin fick vilt försvara sig och hamnade i brygga. Jan H valde visserligen inte Caro-Kann men hamnade ändå i förvecklingar! Så om om fick med saken att göra kunde det ända olyckligt.

Men om fick inte med saken att göra för Micke P fick istället avgöra. I början hamnade Micke avigt i öppningen men när motståndaren krånglade mer än vad Micke gjorde så föll det hemsnickrade försvaret sönder. Svart tog för sig av bönder och när damförlust eller kvalitet stod på spel så offrade vit desperat pjäs. Micke P kunde nu lugnt spela ut och vann komfortabelt. Det stod därmed 4,5-0,5 och vinsten var klar.

Jan H komplicerade till det i mittspelet men motståndaren gjorde sedan sitt bästa att komplicera till det ännu mer för sig själv. Jan kunde sedan fillura en damvinst. Med dam samt två fribönder mot torn/löpare var Jan hur säker som helst. 5,5-0,5 i matchen!

Albin spelade sedan bort sina chanser till ett vattentätt försvar och satsade på motspel. När sedan kungen stod naken valde han åter fel försvar och då var slutspel med med torn mot torn, löpare samt en fribonde en alltför tuff uppgift denna dag. 5,5-1,5 i matchen!

Philip vann kvalitet i mittspelet men frågan är om det var värt mödan att kosta på det så mycket tid. I angreppsförsöken som följde krävdes sedan åter mer tid och trotts en 30 minuters påslag efter 40 drag räckte inte tiden till att tänka hem vinsten. De båda enades då om remi som ju är bra för båda!
Matchen slutade därmed med klara papper på betryggande vis med 6-2!


Ölands SS-Ingelstad-Uråsa SK.............6-2Mikael L-Dennis.................remi
Philip-Mattias......................remi
MickeP-Lars-Göran.............1-0
Albin-Adil............................0-1
JanH-Joakim........................1-0
Karl-Rolf..............................1-0
Palle-wo...............................1-0
Johanna-wo..........................1-0