08 juli 2010

Bara en dag kvar...

Nu är det minsann sista kvällen med gänget!

För oss Ölänningar ser det ut som följande: Philip vinner garanterat sin klass 2 grupp om han får remi i sista. Förmodligen räcker det t om med förlust. Philip har spelat lyriskt efter sin festival i Borlänge och inledande remi utan att spela så har han vunnit rubbet!

Albin betedde sig idag och satte sin motståndare matt i hård tidsnöd. Väldigt förvånande för oss som spelat blixt mot honom någon gång. Han har nu givit sig själv chansen att hänga kvar genom att vinna sitt sista parti.

Mikael(jag) satte bonde efter 8 drag men min motståndare var inte sugen på att spela schack utan bjöd remi vilket antogs. Ledningen i gruppen delar jag nu med en annan inför sista ronden. Spännande.

Efter rond 5

Så var rond 5 färdigspelad. Albin förlorade igen och har inte kunnat bete sig alls sedan det vankades fogerty i Helsingborg. Han måste nu vinna sina sista två för att ens hänga kvar i klass 2.

I Klass 2 spelar också Philip och han leder efter att ha fått en gratishalva i första ronden då han hellre var på festival i Borlänge än spelade schack den dagen. Fyra partier senare har han 4,5 och är på god väg mot gruppseger!

Mikael spelade remi idag och leder sin grupp i klass 1 på 3,5 efter 5 ronder.

Spännande för alla Ölänningar inför slutronderna med andra ord, nu återstår bara att ta reda på var Albin tagit vägen....