25 mars 2019

Allsvenskan 2018/2019, en rysaravslutning

Ölands SS i allsvenskan, en känslomässig berg och dalbana med mestadels branta uppförsbackar och få snabba stup.
Inför sista ronden hade vi division tre varningslampan blinkande och behövde minst en partipoäng men då behöver vi få resultaten i de andra matcherna till vår favör. Så två partipoäng och vi kan andas ut!? Ja för Oskarshamn kunde gå om med storvinst mot Ronneby, troligt sa Bill! Hemskare tanke om även Nybro SS vann mot Karlshamn, mindre troligt sa Bull!

Micke vred och vände på laguttagningen vilket inte blev det enklaste. Ett bord tomt dessutom tillslut. Marcus hoppade in, Christer flög hem med ilfart från Dubai, Palle trottsade sin förkylning och Johanna undvek föda barn. Micke gjorde i den sena timmen på lördagskvällen upp en plan för vår bordsplacering. Skulle den ge 2 behövliga partipoäng?

Kalmarunionen kom naturligtvis med sässongens starkaste lag. Ratingövertag på +100 poäng utom på bord 3 där Micke mötte Rikard samt på bord 7 där Henell mötte Mikael O.

Micke spelade fort som aldrig förr, han skulle på tränaruppdrag i Lindsdal. Fördel vit tills det blev slag och snabba taktiska beslut som Micke klarade med glans. Motståndaren stektes samt grillades både tidsmässigt samt ställningsmäsdigt mot slutet. Tids nog föll hans flagga och Micke gav oss en partipoäng.

Marcus som är obesegrad de senaste två sässongerna gav bonde, fick aktiva pjäser och remispel. Nu är remi inte på hans meny och det bidde en torsk där
.
Henell satt på bord 7 och såg synbart frejdig ut efter att han klarar ut öppningen. Ja med c4 blir det ju inte klassiskt caro kann etc. Så en partipoäng hägrade väl här trodde vi. Det blev istället kaos på brädet och noll partipoäng.

Karl klarade väl öppningen och såg ut att vara i gott mod in i mittspelet. Det blev istället vilse i pannkakan, förlorade bönder och noll partipoäng.
På bord 1 gick det lugnt och stilla, det var mer vilt i magen. Efter en bit in i det lugna mittspelet försvann en bonde och raskare än räven for partipoängen över sundet.

Christer hade trotts jetlag satt sig på bord 4. Hans motståndare satte in bindning efter bindning. Låste upp och lirkade in kombination efter kombination i Christers ställning var till slut bortom räddning när tiden tog slut.
Kvar sitter Palle som tillika var lagledare. Han har i sitt parti besinnat sig, funnit avbyten och hållit febern i schack. När han sedan exponerar vits kung och kombinerar hem en kvalitet. Då låter han vit vinna ytterligare en bonde och nitar sedan fast vits kung på h1. Det ger hans två torn och häst den tid som behövs för att hjältemässigt ta den förmodade viktiga andra partipoängen.

Lagledare, hjälte och febrig så åktes det hem för att se vilka de övriga resultaten blev. Kunde konstatera att Ölands SS  återfinns i division 2 även nästa sässong!