03 februari 2019

Allsvenskan rond 5, vi var där

Rond 5 men knappast något lugn efter snöstormen. Ingen vågade ta plats på bord 8 till Gunnars glädje som knep en gratispoäng till Ronneby.

Vi hade ett jämt lag och inte mer om det. På bord 4 gav Jan H järnet direkt i sitt parti. Gör det obalanserat till den grad att motståndaren blev bländad och gav upp efter materialtapp. Sådå har vi 1-1 iaf...

Karl fick smaka på granprix-macka som svart på bord 1 och den var svårsmält samt välkryddad. Kungen i fara och svårigheter att mobilisera försvaret gjorde processen kort. Vi har 1-2...

Palle utjämnar tidigt men blir glupsk och tar en bonde vilken gav permanenta utvecklingsnackdelar. Byter ner till ett slutspel med två hästar samt torn mot löparparet samt torn. Tackar nej till remi i tron att det gick att vinna eller för att han måste försöka.

Albin spelar sig igenom öppningen relativt odramatiskt men mittspelet blev lurigt. Motståndaren angriper och tar för sig när Albins dam var på vift. Hopplöst tornslutspel med för många minusbönder och han gav upp. Det står 1-3 i matchen och det ser inte så bra ut.

Då visar Johanna klass när motståndaren försökt sig på någon slags lettisk löpning. Den detroniserade Johanna i mittspelet. Aktivitet och stora problem för motståndaren att hitta motspel. Slutet var en stabil etta för 100% Johanna. Då har vi lite häng med 2-3.

Den glädjen blev kortlivad då Palle helt huvudlöst gick bort sig i slutspelet. Motståndaren lät sig inte filluras alls av en lömsk springare och kungsbönderna var för långt ifrån målet. Tyvärr 2-4 i matchen.

Christer som behandlats omilt i öppningen samt mittspelt lyckas vinna kvalitet. Har god chans att vinna samtidigt som...
Ingvar bjuder remi i sitt parti men motståndaren fortsätter och då tar Ingvar tag i taktpinnen. De hamnar med vaar sin häst i slutspelet. Han kniper merbonde och tvingar till sig byta av springarna. På så sätt rensar han bönder och med två förbundna fribönder mot en ensam kung då var vinsten hans. Jaha 3-4 i matchen och samtidigt på bord 6....

Där sliter Christer hårt med två torn mot torn/löpare samt en fribonde mot sig.
Mitt i den spänningen passade Ingvar på att riva ner inredningen i köket. Kanske då inte så underligt att Christer tappar tråden och slutar trycka på klockan när han har 2 minuter kvar. Vinstchans blev remimöjligt och sedan tidsförlust.

Palle som lagledare tröstar sig någorlunda med att beslutet att gå för vinst var rätt. 

Vi tackar Ronneby SK för matchen och önskar den lycka till i fortsättningen.