13 januari 2019

Allsvenskan rond 4

Lagledaren kämpade hårt för att ta ut ett slagkraftigt lag men högg i den öländska kalkstenen. Det blev till slut 7 som vågade schack i Oskarshamn. Så matchen började med 0-1 och skärpa krävdes för att inte vi skulle hamna på hälarna helt och hållet.

Conny hanterade öppningsgambiten med glans och hade initiativet. Micke utjämnade som svart tidigt i sitt parti. Landen hoppades på tidig remi men hamnade i komplext spel. Karl undvek f5 och stod helt ok. Johanna fick åter till en lovande fortsättning när det drog mot mittspel. Palle gjorde till vår lättnad rockad i drag 9. Henell hade vita pjäser och höll jämt i öppningen.

När så Conny blev indragen i ett dambyte blev guldet sand och det luktade remi. Då glädjer Micke oss alla och driver in vits kung i ett hörn. Där blev den utsatt för ett matthot som vit inte kunde värja sig emot och gav upp. Conny fick i samma veva ta remi. Jajja... vi håller ihop det hela!

Palle har i sitt parti följt upp rockaden med bra avbyten och initiativ i centrum. Att sedan motståndaren fick hjärnsläpp och gav bort sitt torn gör ingenting. Vi leder nu matchen för första gången.

Tyvärr tappar Henell sitt parti när motståndaren gör dam före honom. Snöpligt slut på partiet och likaläge i matchen.
På bord 5 kunde vi istället njuta av Johannas kvalitetsoffer som gav utdelning i mittspelet. Torn två bönder mot torn och en välförtjänt vinst. Ledning igen!

På kvarvarande bord såg det bra ut. Remiigt för Landen och mest troligt vinst för Karl. Då missar Landen och av remin blev intet! Ska vi behöva tappa segern när det såg så lovande ut?

Nej blev svaret i form av exakt spel från Karls sida.  Han lämnade inget åt slumpen utan pressade på för vinsten vilken till slut blev odramatisk.