13 november 2011

Fylligare inlägg 2.0

Kan konstatera att Ölands SS är obesegrade även efter den andra omgången i serien.
Denna gång blev det Ingelstad som fick smaka den Öländska medicinen.
På papperet klar fördel för oss, men i verkligheten blev det inte lika självklart...

Inspirerad av gårkvällens Öländska idrottsgala på strand hotell i Borgholm blev jag hämtad av Christer och Ingvar klockan halv åtta på morgonen. Dock var det inga schackspelare som var nominerade eller fick pris.
Tidig ankomst till Ingelstads spellokal möttes vi av de andra lagkamraterna, som varit på plats ÄNNU tidigare. Väl där överlämnade Conny, Helges gamla frack till mig (Fracken Svensson). Får hoppas den passar och att alla delar följde med.

Partierna drog igång och vid kafferasten var matchen väldigt oviss. Enda partiet som verkade avgjort var Mikaels. Där han tyvärr efter en bra inledning, gjorde en jättemiss och skapat sig underläge med 3 bönder. Annars stod Henell sämre på sjätte, Conny och Björn stod bättre på sina, medan de andra partierna stod någorlunda jämnt.

Under kafferasten avslöjades att Conny skulle raka sig, och vad Iffe K tipsar om för böcker inom det politiska...

Jag, Conny och Henell vann rätt snabbt efter vi startat klockorna igen. Henell gjorde en riktig helomvändning på sitt parti och skaffade sig en fribonde han förvaltade på bästa sätt. Efter det satte Roger tyvärr bort sitt torn och ställningen var då 3-1. Kort därefter kunde Björn gå i hamn med sitt parti, och fortsätter visa vilken fin form han är i!
Mikael, Ingvar och Christer satt kvar lite längre. En halvpoäng krävdes på dessa partier för att vinna. Ingvar stod nu på förlust och Christer borde kunna ha remi. Mikael gjorde då det ingen väntat sig, och från underläge med 3 bönder vänder han partiet storstilat och segern är ett faktum! Ingelstad snyggar till siffrorna till 5-3 som också är slutresultatet.

Ny seger...


... borta mot Ingelstad/Uråsa med 5-3. När jag och Björn åkte hem efter tre timmar ledde vi med 4-0, men tyvärr gick tydligen fortsättningen av matchen inte fullt lika bra. Albin eller Micke får återkomma med fylligare reportage.