21 december 2009

Summering Malmö Open

Så var resan till Malmö och anrika Malmö Open över.

Det hela inleddes med att Albin kom och drack kaffe på fredagmorgonen. Sedan hämtades Philip upp och sedan var vi i Smedby och hämtade en av favoriterna till slutsegern i MSF Open; Johanna Lundström. Resan gick därefter i god fart till Alvesta där vi lyckades hitta Andreas Persson och så var truppen fulltalig.

Eftersom Albins GPS inte klarade av att bete sig fick vi ta en omväg runt Helsingborg, och efter ca 1 timmes snurrande i Malmö inhandlades en karta av Chauffören och vi var framme på vårt Hotell ca 5 min senare.

Malmö Open är förvisso en trevlig turnering att spela, även om lottningen är nog så sinnessjuk. Detta medförde en första rond på fredagkvällen med ytterst varierat motstånd. Persson mötte t.ex Grandelius och förlorade medan jag fick lätt lottning och vann. Albin förlorade och Philip var grym och vann sitt. Johanna vann också som väntat. De fyra första ronderna var dock bara 1-timmes partier så det var mest partier som skulle spelas av med så goda resultat som möjligt för att få bästa möjliga utgångsläge inför rankingpartierna. Kvällen tillbringades med några Öl och schackbräden i glada vänners lag. Dessutom hittade Albin lägligt en literflaska med Whiskey i bilen, vilket orsakade honom visst besvär att få i sig frukost på det lokala bageriet morgonen efter. Lördagen blandade och gav och inför rankingpartierna hade Philip 2, Albin och jag 1,5 och Andreas 1. Johanna var givetvis med i toppen av MSF som väntat.

Kvällspartiet och tillika första rankingpartiet vanns av Albin och Mikael, medan Philip spelade remi mot en högre rankad motståndare... Johanna spelade remi och Andreas slutar vi prata om nånstans här så gör vi honom en tjänst...

I en rondpaus på Lördagen hände något konstigt: En gammal vän stegar fram och hälsar, tio år efter vårt gemensamma kampanjande med 1300 i ranking i Luleå. Efter hemfär och chockspel var det vid femtiden var det dags för sömn och vid åtta gick vi upp för utcheckning och därefter färd till spellokalen för rondstart vid nio..

Efter denna perfekta uppladding tog gänget givetvis full pott i morgonronden och medan Philip tyvärr förlorade sista partiet så vann Mikael även det medan Albin spelade en fegremi. Johanna tänjde lite på reglerna i sista och landade på en riktigt bra 3:e plats! 600:- blev belöningen för denna. Med mitt resultat fick jag också lite pengar då jag delade rankingpriset i min grupp.
Resultat Malmö Open:
1. Nils Grandelius 6,5
2. J-L Hammer 6,5
3. Stellan Brynell 6,5
........
28. Mikael Nilsson 4,5
66. Philip Aldebert 3,5
76. Albin Olsson 3,5
99. Andreas Persson 2,5
129 deltagare
......................

MSF Open:
1. Jens Ramsdal 6,5
2. Ingvar Nilsson 6
3. Johanna Lundström 5,5
53 deltagare

Med dessa resultat slog vi Bräkne-Hoby igen i internmatchen. Denna gång med förkrossande 11,5-7,5!

Som synse händelserika dagar, och hemresan varade till slut i 4,5 timme! ( tack snöröjarna i skåne... ) Skönt att komma hem, men riktigt roligt att vara där och riktigt roligt att det gick så bra för alla!