20 oktober 2019

Allsvenskan rond 1

Seriepremiär mot Ronneby SK och vi hoppades på revansch. Blixtrande fart på iordningställande av spellokal på Tallis. Kaffe- samt knivskärar -ansvar tog Palle och övriga sluggade borden på plats. Så på 20 minuter var det dags för seriepremiär. Rent av 10 minuter tillgodo.

Christer bänkade sig på bord 8 och satte an tonen för matchen. Kombinerade hem material och en vunnen ställning som i fornstora dagar. Tidig etta till Ölands SS.

Conny kontrollerade tidigt utgången i sitt parti i någon slags sund öppning och placerade en bonde på d4. En snillrik utpost i vits terräng. Efter ytterligare en knippe drag så enades det om remi. Fortsatt ledning med 1,5-0,5
Palle hade tidigt valt väg in  i snårigheter men inom rimliga gränser ansåg han. När han så för tredje gången undviker det bästa draget var det närmast bedrövligt hur illa han betedde sig. Bönder kvalitet och förmodligen en viss del ära förlorades. En nolla för oss tyvärr och Ronneby utjämnar 1,5-1,5 i matchen.

På bord 2 hade Micke bett en stilla bön att Palle skulle slå med rätt pjäs men till ingen nytta. Själv är bästa dräng tänkte han och manövrerande fram kloka avbyten tills han norpade än den ena å än den andra bonden. Svart var i svår huvudbry, ja så pass att ställningen blev oförsvarbar. En god etta för oss och ledning 2,5-1,5.
Micke P satt lugnt på bord 4 och dirigerade taktfast fram en sund öppning. I mittspelet förvirrade så motståndaren till sina planer att Micke kunde kombinera material och slutligen en hel poäng. Ledning 3,5-1,5!

Karl som är i blixtrande  form spelade på bord 5 och kunde via kombinatoriskt mittspel  samt inkorrekt spel från motståndaren sida ta komandot om material samt parti. Han tar poängn samt avgör match. Vi lutar oss tillbaka med ledningv4,5-1,5.

Matchen förmodade mest hopplösa ställning, värre än kalabaliken i Bender, råkade Henell ut för. Plågsamt tillbakatryckt och utan utsikter till motspel. Nollan nästan given. Därför är den vändning som sker ett mirakel. Motståndaren ger lillfingret och Henell räddar sig till remix vilket denna gång nog är ren förlust för hans kombatant.

Albin såg sig tidigt hamna på hälarna och när kungen lämnades vidöppen hjälpte inga filurigheter i världen för att rädda poäng. Matchens andra nolla noterades.
Slutresultatet blev således 5-3 till vår favör mot Ronneby SK, vilket placerar Ölands SS på 2:a plats i tabellen!