08 februari 2017

KM 2017, rond 2

Klubbmästerskapet levererade verkligen denna kväll på flera bräden. Inga partier sköts upp vilket hör till ovanligheten. Vinstpartierna var underhållande och skall ges en eloge!

Anders fick möta MikaelC som fillurade med en synbar sund öppning men vred till det och var åter på gambitsk mark. Därefter försökte båda parter att finna ett övertag men till slut såg det mer osäkert om ett sådant fanns än säkert. Så Mikael accepterade remianbudet från Anders.

Schack varde det på den tredje dagen i rad för Jan H som denna kväll fick svart mot Palle. I god ordning spelade Jan d5 och c6 men inte caro-kann denna afton. Palle försökte skapa oreda för svart men det blev mest oordning bland de egna pjäserna. Avbyten och ett vackert dambyte som möjligtvis hade varit bättre för svart att undvika och istället forcerat hårt emot vits kung. Efter avbytet hötte båda parterna näven och sköt bönder mot varandras kungar men i en synnerligen osäker ställning enades det om remi.

Karl hade revansch i sikte fter söndagens debackel och minsann om han inte fann inspiration till vasst angreppsschack. Jan F försökte bibehålla merbonde och blockera Karls genombrottsplaner på kungsflygeln. En kort rockad var en gåva som Karl tog väl vara på och invaderade svarts kungsställning. det dröjde sedan inte många drag innan pjäs efter pjäs rök och Jan gav upp.

Christer som värmt upp i lång öm fick en hård fight på nacken emot Albin. Efter att Albin låst upp centrum och hotade invadera på 7:e raden fann Christer ett motspel med gift. Albin satte allt på ett kort men valde fel väg och hade inte rätt inställt försvarskompass denna afton. Vi bockar ändå för ett underhållande parti och mest tackar nog Christer för en hel poäng!


Rond 2


Anders-MikaelC...............remi
Palle-JanH........................remi
Karl-JanF..........................1-0
Albin-ChristerE................0-1