13 januari 2008

Schack, matt, och godnatt division 1

Glasriket blev för svåra mot ett något alkoholiserat Ölands SS...

På darriga ben stapplade den ena efter den andra utav Ölandsspelarna in i spellokalen Ladan. Förhoppningarna på vinst var enorm, vilket drog storpublik till matchen i form utav en vilsen pensionär.
Senare dök även legendaren Tore Simonsson upp med den borttappade schack pärmen, som legat en längre tid bredvid frukten inne på ICA kvantum i färjestaden. Även Ingvar Svensson tittade in och peppade de trötta och nervösa Ölandsspelarna.

Matchen började ganska bra, och det var jämna ställningar på de flesta borden. Men mycket slarv gav Glasriket en klar seger. En gigantisk seger. Den förväntade segerdansen blev istället tårar och krossade drömmar.
Många riktade blicken till de så kallade "stjärnorna" i laget. Den här dagen var det inget att skåda, tyvärr. Visserligen lyckades Conny Olsson vända en klar förlust- ställning till remi, och Björn höll remi mot Percy Fransson, som har mer än 200 poäng mer. Men Björn är underrankad, och alla vet att Percy inte borde haft någon chans mot Linköpingsbon.
Själv går man och får storstryk utav Percys dotter på åttonde bordet!
Mikael Nilsson hade solklar vinst, men lyckades med överdriften att förlora ännu en gång. Mikael kanske vill ner under 1800 i ranking tills SM i växjö i sommar?! :P
Christer Erlandsson hade remi schackar, men avstod pga förhoppningar på vinst, istället blev det tillslut förlust. Roger stod bra, men satte bort en kvalite´som resulterade med en nolla i protokollet.
satan.

Här är resultaten:

Conny Olsson - Patrick Fransson...............½ - ½

Björn Alling - Percy Fransson.....................½ - ½

Roger Larsson - Pierre Fransson................0 - 1

Mikael Nilsson - Emil Lindahl....................0 - 1

Christer Erlandsson - Marcus Johnsson....0 - 1

Jan Henell - Björn Klasson...........................½ - ½

Christer Schöllin - Anton Gummesson.......0 - 1

Albin Olsson - Angelina Fransson................0 - 1