03 mars 2023

KM 2023, nu börjar det!

 Utvilade fräscha och spelsugna drog så till slut årets km igång. Munkar till de tappra bullades upp och kaffet bryggdes hett samt stärkande gott. MikaelC hade vilodag och bidade tid till nästa rond.

Palle mötte Janne med vita pjäser och fann tidigt komplikationer. Offrade bonde på e6 och nitade ner svart i djup brygga. Innan kaffet hade dock Janne fredat kung och bönder från Palles gap.
Anders hade svart mot Stefan och det såg relativt spännande ut till en början. Vit sökte dominans och position i centrum men svart gjorde det inte lätt. Snart nog hade Anders manövrerat fram en svårräknad ställning som han trivs mer än utmärkt i. 
Vid fikat var det ändå inte avgjort på långa vägar. Ja så hett kaffe samt munkar och gott tugg pausade schacket innan det hela skulle avgöras.
Palle väntade och väntade med att kliva på och ta tillbaka bonde. Den väntan gav Janne god tid att ordna upp ett hållbart försvar och det ändade i remi. Tilläggas bör Jannes förmåga att hitta rätt väg i tidsnöd. Hatten av Janne!
Anders väntade inte utan fann väg till vinst i det övertag han tog med sig i ett slutspel. Dock en eloge för Stefans som sålde sig dyrt denna afton.

KM rond 1
Palle- Janne...............remi
Stefan-Anders.............0-1