06 november 2019

HT 2019, rond 5


Tallis en mörk tisdag och det varde schack. Brädena togs fram, pjäserna placerades ut och klockorna ställdes in på korrekt sätt. Kaffet fixade Albin och det var av god stärkande kvalisort!
Stefan laddade som svart mot Anders. I jakt mot form så var det en otacksam uppgift. Anders bjöd inte in till några möjligheter för svart att kontra utan höll sig före ända in i slutspelet. Där var det merbonde med varsin löpare. Tekniskt vunnet och Anders malde säkert på till vinst.
Mikael som verkar vässa formen rejält gav temporärt bonde i sitt parti mot Christer. När bonden var återvunnen hade han linjer för angrepp. Några taktiska manövrar senare kom så angreppet och därpå matt eller pjäsvinst eller rent av både ock! Vinsten i hamn och Mikael hänger med i fajten om titeln.
Karl som letar form hade planer på att inte öppna förutsägbart. Det blev positionellt springarspel med aktivitet på damsidan med bönder samt illasinnade planer på kungs angrepp på andra flygeln. Jan försvarade och sökte avbyten men i det kritiska ögonblicket mellan hopp om utjämning eller fara för matt sätter han pjäs. Karl inkasserar en vinst och hänger på i turneringen.
Albin startade partiet som etta i turneringen efter att hittills briljerat i flera partier. Palle verkar på något vis få partierna att väga över till hans fördel trotts prekära lägen. Albin hade vit och gör f4 i god ordning med konstant press på svart. När han sedan utnyttjar Palles iver till motspel får han bonde och som grädde på moset en springare cementerad på d6. Sedan låser det sig för vit. Antingen pga för många bra alternativ att välja på eller för svåra val. Det leder till att klockan tickar mot tidsnöd. Palle utjämnar, vinner kvalitet och till slut vinner han pjäs vilket leder till att Albin ger upp.
Hyperspännande höstturnering där amånga har chansen till tittel samt ära!

HT 2019, rond 5
Anders-Stefan……………..1-0
Mikael-Christer……………0-1
Karl-Jan……………………1-0
Albin-Palle…………………0-1