18 januari 2016

Allsvenskan rond 4

I bilen på väg mot Växjö var stämningen god och vi drog upp strategin. Tidig remi på bord ett och sedan minst oavgjort i matchen!?

Micke gjorde ingen besviken utan höll löftet på första bord som vit. Sedan vann lagledaren sitt parti och det såg ut att gå vägen. Palle lyckas som svart i sitt parti att stå bra efter öppningen.  Karl manövrerade fram ett lovande mittspel. Johanna höll jämt mot sin motståndare. Micke P kämpade fram ett ok mittspel . Jan höll inte riktigt i alla bönder men fick upp angreppslinjer som komp. Christer stod lugnt och sansat. Så efter en timme såg det festligt ut.

Då lyckas Micke P's motståndare spela ut sitt hela register i konsten att angripa och Micke nollades. Jannes angrepp blev ett förlorat torn häst slutspel och Johanna lyckades inte med att hålla motståndaren i schack(vitsigt va). Christer rasade ihop och Karls slutspel med mersmak slutade i kryss.
Palles kombinatoriska mittspel slukades av ett svårt slutspel och trotts att han envist fortsatte för vinst slutade det i kras å ej i kalas!

Ros till Albin som både körde oss dit och tillbaka på ett ypperligt vis samt var den enda vinnaren i laget. En liten ros till resenären som både drog anekdoter och samtidigt smsade hån. Ris åt jag till middag senare under kvällen och det gick bra!

orkar inte skriva namn å de men länka er över till www.schack.se så finns sånt att beskåda där...