08 juli 2013

En svensk klassiker

När Albin fyllde 24 år drabbades han av åldersnoja. I ett tillstånd av ångest och bakfylla satte han sig ner och listade massor med saker han skulle ha gjort innan han fyllde 25.

På listan fanns saker som att ha 100 000 kr på banken, att vara nykter ett år och att ha över 1800 i ranking i schack. De flesta saker, däribland tidigare nämnda, genomfördes aldrig så klart.

En sak som genomfördes, och som kan göra oss schackkamrater extra stolta är att Albin, i och med Vansbrosimmet igår, har genomfört EN SVENSK KLASSIKER. Oerhörd ära och stolthet till Albin och vi hoppas nu att hans vilja och brillians kommer att smitta av sig och han får ett fantastiskt schack-år som ny lagledare för Ölands SS!

Stort grattis ÄÄ!

Lyckad andradag!

Efter diverse viloövningar kom andradagens spel igång med att jag blev ordentligt pressad som svart mot en spelare med ungefär samma ranking som mig själv. Tankar började komma om att det ju inte var så farligt att förlora ett parti nu, men så helt plötsligt ställde vit in vinstförsöken och bjöd remi. Jag behöver väl knappt nämna att jag tog direkt? Johanna blev ännu hårdare pressad, och i ett gigantiskt kungsangrepp fanns det nog vinster. De var dock ej så lättfunna och till slut kom istället en kontring och Johanna kunde inkassera en seger mot en spelare med betydligt högre ranking. Resultaten för övriga i login blev att Philip vann och Persson spelade remi. Det sammanlagda resultatet ledde till så god stämning att vi tog en tripp till närbelägen sjö och ett uppfriskande bad. I klass 4 vann Erling ett svängigt parti och har nu 1,5/2.