25 november 2022

Höstturneringen 2022 är över!

 Mikael ansvarade för gofika och Palle oansvarade så han missade bussen. Nåväl de båda partierna kunde ändå komma igång relativt i otid. Tre gjorde upp om förstaplatsen. Anders behövde vinst mot Palle och om Janne tog högst remi skulle han bli etta. Omvänt gällde även för Janne. Palle i sin tur behövde ta poäng dvs remi räckte för att knipa förstaplatsen.

Cederblad som vid vinst hade chans på silver eller brons offrade i en gambit och trampade gasen i botten. Janne hade svart men hittade försvarsdrag. I Anders vitparti, ni hörde rätt nämligen vitt denna gång, så byttes dam i drag 4 och det blev positionellt rävspel.

Vid fikat fick vi reda på att legendaren Börje Salming hastigt gått bort. Försämrade därmed smaken på gofikat något. Lite schacksnack sedan dags för avgörandet.

Palle och Anders bytte ner mot likfärgat löparslutspel med följd av klar remi. Seger i turneringen för Palle. Kvar hade vi kvällens hårdaste parti där Mikael pressat på som en ångvält mot Jannes kungsställning. Tiden rann iväg och matt i ett fanns. Då köev gentlemannen Janne fram och erbjöd remi istället för att ta tidsvinst. Fin gest och en god andraplats. Det gjorde dessutom att Anders kom trea.

Tävlingsledningen tackar deltagarna och hurrar för segraren hipp hipp hurra!