01 april 2014

Öland av med stjärnan!

Efter att Albin Olsson på måndagen tagit sin andra raka ÖM-titel kontaktades klubbledningen av Elitklubben Burgsvik-Alva SK från Gotland. Klubben, som åkte ur elitserien i år, satsar på en snabb comeback och i deras planer verkar Albin ingå.

- "Vi har redan pratat med Albin och löst det praktiska till nästa år" , säger en representant från föreningen.

Albin, som varit ankare i Ölands SS under några år och även lagledare i klubbens förstalag förklarar:
- "När Burgsvik hörde av sig kände jag att det var helt rätt steg i karriären. Eftersom min familjesituation inte tillåter flytt så tänker jag bo kvar på Öland och åka till Gotland de matcher de spelar hemma. Det handlar bara om en match och eftersom jag inte tål sjögång har de då lovat hyra helikopter som ska hämta mig från Borglanda", säger Albin.

Ölands SS sörjer givetvis förlusten av Albin i laget men vill inte stå i vägen för hans fortsatta karriärutveckling. Albin avslutar med att säga - "Jag är så glad att jag valde sport i vintras, fotbollen är inte så viktig för mig längre och nu ska jag verkligen ge det här en chans".

Ölands SS önskar Albin lycka till.

Albin försvarade ÖM-titeln!

Efter en stilig finalvinst mot Urban så lyckades Albin upprepa vinsten i individuella ÖM från föregående år. Stort grattis!

Vinst för andraplatsen.

Till Blixt-KM kom föga imponerande 6 spelare till start, varav en var ett nytillskott i form av Christer Ljungblad. Det visade sig att han, efter två inledande förluster, kunde rada upp ettor och vinna på samma poäng som Mikael N men med bättre resultat mot Johan. Tur nog för övriga ör inte Christer medlem (än?) och därför inte behörig till klubbmästerskapet.

Resultat blixt-KM:
1. Christer Ljungblad 8(av 10)(utom tävlan)
2. Mikael N 8
3. Johan H 5,5
4. Ingvar L 4,5
5. Palle 2,5
6. Christer E 1,5

Ny spellokal till nästa säsong

Till nästa säsong kommer Ölands hemmamatcher att spelas på Ölands Djurpark. Det ingår som en del i djurparkens strategi för att locka besökare även vintertid. Spelet kommer att ske i en uppvärmd glasbur och förutom kostnadsfri spellokal får även spelarna tillgång till gratis bananer under matcherna.

Djurparken kommer även att samarbeta med andra verksamheter på ön. Tex kommer Lindbytvätten att mangla tvätt i en annan bur, och i en tredje kommer några fulla fiskare sitta och rensa nät.                     Giraffen på bilden har inget med texten att göra.