30 oktober 2014

Höstturneringen

I rond 3 spelades det för fulla muggar och redan innan fikat frångick Rikard alla goda råd. Som vit mot Anders fann han ett svårräknat angrepp och tvingade Anders till besinnade samt korrekta förssvarsdrag. Detta lyckades Anders med och trycket från angreppet gick snart över i ett kraftigt underläge som ledde till en nolla.
Mikael C mötte Janne och hade fått tillbaka sitt synnerligen svår räknade spel med obalanserade ställningar. Denna afton slutade det i en lyckad vinstforcering samt mattad Janne.
Palle krånglade till öppningen och Johanna hade inledningsvis goda chanser till vinstspel. Dock lyckades Palle med ett bonde offer som sedan gav aktivt spel och slutligen en säker vinst.
De båda Christrarna möttes och Erlandsson fick som vit igång sina pjäser. Ljungblad hade dock trimmat det kombinatoriska förmågan och vann material. Slutet var en ojämn kamp där svarts övertag bara växte i tornslutspel med både fribonde samt pjäs över. Christer Ljungblad tog både en hel poäng samt ledning i turneringen.
Albin undvek f4 i drag två i rädslan över att bli arvslös.  Micke hade god koll på mittspelet men det lilla övertaget förblev dock litet trotts Albins klassiska tidsnöd. Partiet drog oändligt ut på tiden trotts att det stod klart de sista 15 dragen att det skulle bli remi...men Micke försökte fillura det ändå.

Ställning efter rond 3
1. Christer L ....2,5 poäng
2. Micke C, Anders, Albin ....2 poäng
3. Palle ....1,5 poäng (ett uppskjutet)
4. Janne, Mike N (ett uppskjutet) ....1 poäng
5. Johanna och Christer E ....1 poäng (båda ett uppskjutet)
6. Rikard ....0 poäng


Lottat rond 4

Johanna Christer L
Micke N-Mikael C
Christer E-Albin
Janne-Anders
Rikard-Palle