21 april 2023

Km rond 6, jämna plågor

 Efter diverse turer hämtades nyckel och fyra hungriga schackentusiadter kunde äntra lokalen. Palle anlände med muffin och cookies vilka fick vänta till pausen.

Som vit kunde Anders öppna i sin vana troget men fann snart att Stefan ryckte på i en prepp. Inspiration torde Bent Larsen ha gett till detta luriga grepp. Vid kaffet såg det ut som Stefan hade initiativ.

Palle kunde även han som svart använda sig av sin vanliga prepp. Nåväl den gav vit en del huvudbry och visst tryck mot den kortrockerade vitkungen. Vid fikat fanns fortfarande alla pjäser spända och förväntansfulla kvar på brädet.

Kort paus följde med lite vm schacksnack. Vi var eniga i att denna vm match åtminstone var betydligt mer underhållande än de senaste vm mötena.

Efter intag av muffin satte Palle allt på spel och gav bonde för öppen hlinje att poperera via. Janne bytte därpå ner det mesta tills varsitt torn och olikfärgade löpare återstod. Remin var därmed något kombatanterna kunde enas om.

Stefan hade som sagt initiativ och Anders motade det så pass att de båda till slut även de enades om remi. En intressant och svårräknad slutställning var det på brädet vilket kunde ändat till vinst åt båda hållen.

KM rond 6

Jan-Palle....................remi

Anders-Stefan..........remi

Mikael......................frirond