04 juni 2023

Ingvar Svensson har avlidit.

Ingvar Svensson under en av sina många deltaganden i Malmö Open

Under lördagen nåddes vi av beskedet att Ingvar Svensson avlidit vid en ålder av knappa 84 år. Ingvar var mycket engagerad i Ölandsschacket, både genom sitt stora arbete för Persnäs AIFs schacksektion genom åren och sina långvariga uppdrag inom Ölands Schacksällskap. Inom Persnäs AIF var det Ingvar som, under åtminstone 30 års tid, såg till att verksamheten fungerade och vi hade en lokal att vara i.

Inom Ölandsschacket var han rankingansvarig under merparten av klubbens historia, dessutom avslutade han sin långa vistelse i styrelsen med att i ett par decenier sköta posten som kassör på ett starkt sätt. Även under perioden när klubben var i stort ekonomiskt behov och diskussioner fördes både om sammangående med andra lag för allsvenskan och att lägga ner det allsvenska laget, så stod Ingvar stark och ordnade fram de sponsorer som behövdes.

Ingvar var också en hängiven spelare, som alltid ställde upp när det behövdes i klubbens lag. Flertalet var de gånger de senaste åren då Ingvar blev inringd av undertecknad, och nästan alltid ställde han upp och spelade, inte sällan med ett positivt resultat för laget. Under karriären tog han också 4 individuella ÖM-guld och Åtta ÖM-guld med laget i Persnäs AIF.

Inom Ölands SS kommer saknaden att vara stor, vi kommer att sakna en god kamrat, organisatör och positiv fläkt inom föreningen.

Mikael Lundström