22 oktober 2017

Allsvenskan rond 1

Stämningen på topp och utlovat paltkalas vid Vinst!  Nu ställdes dock Ölands SS mot Rödeby SK som hade kraftigt rating övertag på alla 8 borden.
Först stilla och lovande jämt men sedan var Palle i blåsväder mot Örjan. Ovanligt obegåvat behandlat av en öppning han spelar ofta. Svart dominerade från drag 7 och fram till det obevekliga slutet.
Rödeby leder så med en poäng och Micke lyckas att undvika remin mot Greiff. Partiet såg länge förlorat ut men så knep Micke kvalitet. Dock blev slutspelet toksvårt att bena ut och slutligen blev han överlista.

 Förväntat 0-2 i matchen och det mulnar upp rejält. Christer blir filurad av Hans och sedan mattad.
Det rullar på med 0-3, men glädjande nog verkar resterande hålla ihop spelet så vi räknar med partipoäng i fortsättningen.
Micke P har remi möjligheter men det är ju inte denna dag för honom och ännu en poäng till Rödeby. Ännu en tappad poäng.
Karl har spelat kontrollerat och byter ner till ett vunnet slutspel som han fint inkasserar full pott på.  Äntligen en poäng och 1-4 i matchen.

Jan H har i full kontroll över spelet och möjligen beror det på att han undviker car kann?  Med häst samt löpare mot ett torn bryter han ner motståndaren i slutspelet och kombinerar fint hem ännu en skön poäng. Jamen 2-4 ser ändå inte så genant ut partipoängmässigt?!

Albin nöter ut alla möjligheter till motspel. Får en fribonde mot sig på tredje raden och blir utmanövrerad av Bengt. Så det är då 2-5 i matchen och nu återstår Johanna.
Hon som jagats av lite tid i en fullständigt låst ställning med lite utrymme att finna drag. Försvarar friskt men Sten kan välja hur och inte om han ska sätta in en stöt. Johanna fick slita hårt men utan poäng och matchen slutade med väntad vinst till Rödeby SK med 6-2.

Ölands SS laddar om för nästa rond!

http://member.schack.se/ShowTournamentRoundResultServlet?id=80006