20 mars 2008

BLIXT ÖM 2008 !

Schacksäsongen börjar lida mot sitt slut. Men ännu återstår den kanske mest klassiska turneringen inom schacket på Öland. Nämligen Blixt ÖM!

Förr i tiden var det högre deltagande, då ställde dom flesta upp i tävlingen. Nu för tiden är det många som avstår, varför vet jag inte. Har hört att någon gång var man 27 personer i ett ÖM. Då blir det en riktig tävling där man får fram den som verkligen är bäst på Öland i Blixtschack.

Förra året segrade Christer Erlandsson efter en stenhård match mot tvåan Mikael Nilsson. Den här säsongen har Christer både vunnit Snabbschacks ÖM och det individuella ÖM-et. Kan alltså bli en trippel för Erlandsson.

Troligtvis blir det svårare den här gången. Anledningen stavas Conny Olsson. Men ännu är det inte riktigt säkert att Conny ska vara med. Men om så blir fallet, är det hans första ÖM på väldigt länge. En sådan nyhet skulle dra både Ölandsbladet och Barometern till spellokalen. Conny som dominerade Ölandsschacken i flera år innan studierna i Linköping ställer kanske alltså upp i Blixt ÖM 2008!

Någon som man aldrig ska räkna bort när det gäller blixtschack är Mikael Nilsson. Efter stora framgångar mot stor spelare tillhörande sverigeeliten, och tidigare ÖM guld i blixt gör Mikael till en utav dom riktigt stora favoriterna...

Vem jag tippar som segrare?

- Philip.


BLIXT ÖM

Spelas den 28 mars 2008 i Lilla Horn lokalen i Persnäs. Startar 19.00.

Anmälan görs till Ingvar Svensson på tel: 0485-26348.