05 oktober 2017

Höstturneringen rond 2

Intensiv start på höstturneringen med 2 ronder på 2 veckor.
Även denna veckan stod ett bräde tomt när Anders och Palle sköt upp sitt parti.

Själv mötte jag Christer och vi spelade den enda öppning vi båda kan och har gjort hela våra liv mot varandra så det hände inte så mycket till en början. Därefter bytte jag till mig en löpare mot två bönder och med en öppen kungsställning. Det höll tillslut hela vägen och jag kunde skriva en etta i protokollet.
Johanna med de vita pjäserna mötte en vässad Jan Henell. En jämn ställning utvecklades till slagsmål om en viktig och avgörande tornlinje. Den lade Henell beslag på och så även matchen. Han kan nu läsa i tabellen att han är den ende spelaren med 2 poäng.
Kvällens längsta parti spelades mellan Jan F och Benny. Mycket ställningstagande och givande i mitten av brädet. Detta gjorde att man efter lång betänketid från Jan Feldreich sida kunde se en någorlunda låst ställning med bönder uppdelade på båda sidor av brädet och med varsin dam kvar.
Ett remianbud nådde Bennys öra, men det avslogs med intresset av att se vad som kunde hända när tidsnöden skulle träda i kraft för motståndaren och med ett slutspel som var tvunget att spelas riktigt.
Draget efter ställde han kungen på fel diagonal och en påpasslig Jan Feldreich kunde schacka i sig den svarta damen och åka hem med segern.


Resultat rond 2

Palle - Anders, uppskjutet
Jan F - Benny, 1-0
Albin - Christer, 1-0
Johanna - Jan H, 0-1