05 mars 2013

Guldet tillbaks till Ölands SS

Ifjol vann Urban Arvidsson mot Jan Henell i den individuella Öm-finalen. Då spelades finalmatchen samtidigt som snabbschacks öm. I år blev det en liten schemaändring och finalisterna valde att spela samtidigt som Sandby/Gårdby har sin sedvanliga träning varje måndag, för att kunna vara med i båda ÖM tävlingarna.

Eftersom det var jag själv och Christer som skulle spela den individuella Öm-finalen visste man på förhand att guldet i alla fall skulle komma hem till Ölands SS igen, sedan utbrytarföreningen Sandby/Gårdby lagt beslag på den ifjol.
Efter att till en början bytt av många pjäser såg partiet ut att gå till remi, vilket skulle betyda seger för mig då jag spelade de svarta pjäserna. Men partiet blev mer uppskruvat sedan enbart tornen fanns kvar och både jag och Christer hade fribönder. Jag lyckades tillslut ändå hålla undan och kan för första gången titulera mig individuell Ölandsmästare!

Final
----------------------
Christer Erlandsson - Albin Olsson ½ - ½
------------------------------------------------------------------

Därmed är den sista ÖM tävlingen avgjord för den här säsongen. Eller faktiskt inte (!) Nytt för i år är att Lag-ÖM återvänder som tävlingsform. Den 24/3 ska lagmatchen gå av stapeln mellan Ölands SS och Sandby/Gårdby.