20 november 2016

Allsvenskan 2016 rond 2 eller nästa match tack!

Efter många turer blev det ett lag ändå från Ölands SS som kunde ta emot Rödeby SK.
Med svaga till måttliga förväntningar satte vi igång klockorna på tallhöjden. På bord ett rasade ett furiöst spel loss som dock Micke P inte behärskade bättre än att motståndarens angrepp blev övermäktigt och damen rök. En snabb etta till motståndarna och Rödeby tog planenligt ledningen med 0-1.
Jan H vår legend spelade jämt och Johanna spelade jämt så viss förhoppning fanns över fler partipoäng. Då minsann trasslade Christer till det i komplicerat läge för sin motståndare som gjorde en grov tavla och gav upp under visst tumult.
Vi utjämnade därmed till 1-1 och på bord åtta blev spelet snabbt skarpt och helt i Marcus smak. Han hade tidigt motståndaren i gungning men i kritiskt läge lyste matchovanan tyvärr igenom. Rödebyspelaren lyckades till slut efter en hel del trassel vinna partiet.
Det står då 1-2 i matchen och Palle har samtidigt trasslat till det i ett oprovocerat läge i hopp om ett ruffel. Ligger istället pjäs under och funderar på att ge upp. Dock har motståndaren använt en hel del tid för att knipa pjäs så spelet fortsätter. På fjärdebord lyckas inte Jan H hålla kvar sina damflygelbönder och sedan byter han ner till ett förlorat tornslutspel.
Rödeby leder komfortabelt med 1-3.
Palle filurar innan tidskontrollen tillbaka material när motståndaren blir gafflad med en efterkommande schack. Dock ser det snabbt ut som om torn mot löpare/häst är en klen tröst. En fribonde tvingar Palle sedan efter en hel del manövrerande att ge upp. Matchen är därmed 1-4 till Rödeby och Iffe K remianbud avslås sedan förlorar både Iffe och Karl.
 Johanna har kämpat länge och väl men denna dag räckte inte löpare plus merbonde mot torn. Rödeby deffilierar in i mål med 1-7 och det var avklarat prick klockan 15:00 söndagen den 20 november. En dag vi gärna glömmer istället ser vi fram emot nästa match.

Ölands SS-Rödeby SK..................1-7

Mikael P-Håkan G...........................0-1
Johanna L-Sten B............................0-1
Paul J-Bengt E.................................0-1
Jan H-Ulf L.....................................0-1
Karl M-Örjan S...............................0-1
Christer E-Dragan L........................1-0
Ingvar S-Gustav B...........................0-1
Marcus J-Hans D.............................0-1

Ölands SS tackar Rödeby SK för schacklektionen och önskar dem lycka till i serien!