29 mars 2017

Final ÖM 2017 eller hur smakar en Rosenkvist

I år gick titeln åter till Ölands SS och förra årets final kan därmed glömmas. Vi som var på plats fick valuta för resan i form av en otroligt spännande fight där Christer fick spela vit mot Benny.
Tidigt öppnade Christer linjer för aktivitet mot Benny som mer än ofta försökte byta ner sig till ett kontrollerbart slutspel.
Då vit snappade åt sig en kvalitetsvinst såg det väl ut som om en säker vinst var på gång. Detta såg inte ut att oroa värst mycket för svart. Med torn och löpare mot två torn men med bönder till sin hjälp såg det fortfarande ok ut för Benny.Bild precis i det kritiska läget


Christer fick en fribonde och Benny fick två så ju längre partiet höll på desto mer utjämnat såg det ut. I partiets kritiska läge hade Benny 44 minuter kvar mot Christers 21 minuter. Då tänkte Benny ner sin tid med 27 minuter och valde att byta torn. Med löpare kvar utan torn som skar av motståndarens kung från att delta i slutstriden gick ställningen inte att hålla.


Ett stort grattis till nygammal ÖM mästare 2017...Christer Erlandsson som enligt tabellbitare nu har 26 titlar på kontot. Nä och hur en rosenkvist smakar får vi vänta med att få reda på?!