01 april 2016

Miljonregn över Ölands Schacksällskap!!!

Chockerande glada nyheter har nått oss i Ölands SS. En gammal medlem, som vill vara anonym, har testamenterat 5,4 miljoner kronor till klubben!

- "Med de här pengarna kan vi äntligen bygga vår egen lokal vid Träffpunkt Öland", säger Mikael Lundström, sekreterare i föreningen.

Området för Ölands SS nya lokal.

Det var på onsdagseftermiddagen som en advokat hörde av sig till sällskapet och meddelade den glada nyheten. Tydligen är detta en före detta medlem som verkligen älskat klubben, han nämner bland annat någon Schacklektion med klubbens starke man Albin som en av orsakerna: "När jag blev sittande en fredagskväll med Albin och han gick igenom schackets mysterier med mig visste jag att detta skulle vara klubben jag för alltid älskade". Skriver han bland annat.

Albin den aktuella kvällen.

Ölands SS meddelar nu att det blir en ordentlig satsning nästa år. Fyra juniorledare ska antällas på heltid från norr till söder. Ingvar Svensson i Löttorp, Christer Erlandsson i Köpingsvik, Benny Rosenqvist i Färjestaden och Jan Henell i Degerhamn.

Man kommer även att anställa en heltidsanställd fystränare i form av förra tiokamparen Nicklas Wiberg, samt nyblivne Ölandsmästaren Leif Svensson som Schacktränare. "Klubben gör helt enkelt en satsning på alla plan" säger ordförande Jan Henell. Några nyförvärv är dock inte troligt, då klubben känner att de har en ung och utvecklingsbar trupp som det är. "Vi ska satsa på de vi har" säger Henell.

Vad månde bliva?