11 november 2018

Derby med smörgåstårta

Allsvenskan ångar på med rond 2 och det vankades smörgåstårta. Uppdukat för fest på Tallis.
Dukade under gjorde Johannas motståndare i det förvecklingsschack som uppstod i öppningen. Kvalitet under och svaga bönder gjorde att Johanna höll hårt i taktpinnen. Bytte av och tog för sig av bönder tills  motståndaren gav upp.

Conny ansattes av hårt tryck på damflygeln av Franco och det såg väl inte allt för ljust ut. Palle gjorde rockad innan drag 10 så där var allt lugnt. Ingvar tampades med Cederblad på bord 3 och det var under kontroll. Albin i sin tur behandlade öppningen sunt och bibehöll lugnet. Henell hade initiativ och massor av tid. Micke mötte Tryggve och där såg det tryggt ut. Karl å sin tur tog nya tag efter veckans svacka och höll hårt i sina bönder.

I Ingvar parti väntade vi på utfall och komplikationer men istället utvecklades det till en remi.
Inte långt därefter fann Valter motspel på damflygeln när det såg ut som om Henell skulle få till kungsangreppet. Remi sa Valter och det är ju bra för båda så Henell tackade ja!

Micke har så hamnat bonde under men bytt ned till olikfärgat löparslutspel vilket odramatiskt ändade i den tredje remin.

Palle som gjort rockad tidigt pressar till sig initiativ på damflygeln och får en gratisbonde. Trycker sedan på hårt och motståndaren hamnar på hälarna utan motspel. Efter dambyte och avbyten har Palle 2 fribönder samt torn/häst mot löpare/torn vilket säkrade en fullpoängare.

Klart övertag men Franco har tryck mot Conny. Då fillurar Conny en bonde till e4 samtidigt som Francos dam hamnar ur kurs. Mertempon och ombytta roller med press från Conny som säkrade en grann fullpoängare. Vilket även säkrade matchvinst med 4,5 poäng och två partier kvar.

Albin kunde sedan någorlunda taktiskt ta remi i sitt jämna parti och kvar satt Karl med häst mot löpare i sitt bondeslutspel. Remi sa Bill nej så Bull ty Karl manövrerade istället hem en vinst.

Vi tackar Nybro för god match och Albin för den makalöst goda smörgåstårtan!