31 juli 2009

Ölandsderby

Efter att vi inlett dagen med att Philip tog en halva i en hemmaprepp i första ronden och jag förlorat så stod det klart att vi skulle få mötas i rond 4. Efter 18 hårda drag fick jag lita till Philips respekt för min högre ranking och undfly med en halvpoäng, sålunda har vi båda 50% efter två dagar. Nu lär vi i alla fall slippa sitta i det, av Ronnebyspelare tätbefolkade, lägsta rummet.

I morgon är det dags att Öland gör en uppryckning och tar 100%, vilket inte ska vara en omöjlighet.

Under morgonen var Ölands deligation även på lite turistande i staden, då åkte och tittade på sevärdheter medan vi letade parkering i en halvtimme.

Karlskrona är en vacker stad!

Morgon dag 2.

Så här på morgonen innan tredje ronden i Rödeby Open så är både jag och Philip någorlunda nöjda med gårdagen. Philip inledde visserligen med en förlust mot en skånejunior på 2050 men fortsatte sedan med att fullständigt krossa sin betydligt högre rankade motståndare i Rond 2. Jag själv ( Mikael ) Inledde med en seger mot En Ronnebyspelare på 1400 ( vilket, eftersom han är från överrankingens förlovade klubb Ronneby SK, innebär att han har en spelstyrka på ca 1100) sedan lyckades jag lura Emil Lindahl på en halva efter att ha suttit med bonde under i ett slutspel nästan hela tiden ut. När vi enades om Remi så hade min motståndare ca 30 sekunder kvar på klockan!

Annars är det lite av värde som kan rapporteras, vi ska nu flytta vårt högkvarter till Bräkne-Hoby(!) där vi ska sova ett par nätter. För övrigt leder vi som vanligt tävlingen mot Bräkne, de är fyra spelare med så vi har beslutat att för jämförelsens skull dubbla våra poäng. Ställning efter första dagen Öland - Bräkne 5-3,5.

Idag inleder Philip mot Stenman från Norrköping medan jag spelar mot Sigeman. Tuffa partier för båda, men där iaf Philip har goda chanser.

Puss på er!

Mikael