03 december 2015

Snabbschacks KM

I tisdags kväll spelades det klubbmästerskap i snabbschack på tallis. Det blev en tävling som bytte skepnad ovanligt många gånger.
Christer E inledde turneringen starkt med att vinna sina två första partier men det tredje partiet just innan fikat, vände spelet då Karl satte stopp för segersviten. De båda låg i täten innan spelet drog igång igen efter pausen. Någon som avancerade från jumboplatsen oroväckande snabbt var Benny, men ingen kunde tänka sig att han skulle kunna blanda sig i toppstriden. Inför sista omgången stod det mellan Karl och mig själv om vem som skulle segra. Benny hade en liten chans om jag själv föll i mitt parti mot Palle och han samtidigt vann mot Karl. För Karl skulle en 0,5 poäng räcka för att bärga turneringssegern. Karl besegrades och när även jag själv föll kunde Benny sensationellt titulera sig klubbmästare i snabbschack!

Resultat:

Benny, 3p
Karl, 3p
Mikael O, 2,5p
Albin 2,5p
Christer E 2p
Palle 2p

Trots Bennys stora framgång får han inte chansen i söndagens allsvenska hemmamatch mot gästande Eksjö II. Inte så konstigt då det är stor skillnad mellan snabbschack och ett riktigt långparti...
Laget på söndag har möblerats om ordentligt sedan förra matchen mot Hultsfred. Flera spelare har petats på grundliga skäl. Det krävs en laginsats för att nå framgång och då gäller det att alla presterar.