23 januari 2019

KM 2019, första ronden

Klockorna hämtade och full rond i årets KM på Tallis. Vi välkomnar speciellt Stefan till klubben och till årets KM. Karl fixade fika så därmed kunde vi lugnt sätta igång.

Mikael C mötte Jan H som kämpar med formen. Det såg jämt och stabilt ut. Kanhända något bättre spel för Mikaels torn samt löpar jämfört med Jan H detsamma. Därför är det surt sa räven när Mikael åker rätt i fällan och tappar material samt får hopplöst tråkiga bönder att försvara. Uppgivet redan före fikat i ett parti som kunnat bli långdraget.

Stefan fick möta Karl och det är som bekant en utmaning. Ingen gambit direkt men ganska snart fick Stefan iakta stor försiktighet samt använda mycket tid för att inte hamna i trubbel. Karl komplicerade det för motståndaren så pass att det var omöjligt att slingra sig till slut. Éloge för god kamp till Stefan men fruktlöst mot en Karl i form.

Jan F mötte Palle som vit och det visade det sig att Jan hade bättre koll på öppningen. Detta trotts att Palle försökte fillura med en gambitaktig öppning och gjorde tidig rockad. Palle verkade få en del nyttiga mertempon i öppningsfasens slutskede och i mittspelet utjämnade nästan Palle. Han gör då ett utfall med f-bonden och hamnar i skärselden. Dock hade Jan förbrukat tokmycket tid och missade den skarpaste fortsättningen. Kvalitet över men Palles springare på c4 höll det till synes jämt. Slutet ett antiklimax med dragupprepning men båda enades om att försök till vinst hade varit allt för riskfyllt.

Anders hade svart mot Christer i ett parti som hade en lugn och odramatisk inledning. Kanske det invaggade Christer i falsk säkerhet samt fick honom att palcera sina pjäser på en del utsatta positioner. Anders hade kobraaktigt lagt sig i en treradare och bara väntade på att kobralikt hugga till. Nåja de kunde först ta fika för att sedan sätta igång slag på slag. När dammet lagt sig så kunde Anders ännu en gång ta hem en fullpoängare emot Christer.

KM rond 1

JanH-MikaelC.............1-0
Karl-Stefan..................1-0
JanF-Palle..................remi
Christer-Anders...........0-1