07 december 2018

Höstturneringen 2018, rond 7, the end!


Sista ronden och schackbrädena plockades fram för spel på Tallis. Turneringen har stabiliserats med en övre halva som krigar om de finare placeringarna. Den undre halvan krigar mer om ära än berömmelse. Ingen avhängd och ingen som sprungit ifrån är nog den bild vi tog med oss in i partierna.

Nu visade det sig att Johanna fick en wo mot Jan H och därmed la sig på medaljplats. Vilken valör hade Micke L chans att ändra på genom sitt parti mot Albin. Albin gjorde sitt bästa för att bistå Johanna i öppningen och höll emot. Det visade sig vara ett gott försök som sträckte sig ända tills bulle samt kaffe var intagna. Därefter visade Micke ingen pardon utan avgjorde till sin fördel och knep därmed guldet.

Anders mötte Christer och för honom gällde det vinst för att hålla Mikael C bakom sig och därmed ta hem bronset. Det såg tidigt ut som han hade initiativ och strax före kaffet fick han totaldominans i centrum med en av sina springare. Partiet höll sig i visst liv även efter det att de flesta lämnat lokalen men slutet var innebar en vinst samt brons för Anders.

Mikael C mötte Palle som vit och öppnade chockerande med a3. Ett öppningsval Conny bestämt avråder ifrån. Mot Palle är inget omöjligt och det blev tidigt en fördel för vit. Palle gjorde sitt värsta för att byta ner till ett slutspel utan damer. Det blev med viss mersmak men avsaknad av plan gjorde att han bjöd remi och den accepterade Mikael.

Karl forcerade friskt i öppningen då han släppte två bönder för press samt fribonde i centrum. Jan F hamnade i knipa men lyckades byta ner samt skapa oreda i Karls försvar. Med häst och torn som angreppsvapen lyckades han desarmera Karls press och vinna partiet.
Höstturneringens topp slutade då med Micke L på första plats före Johanna och sedan Anders. Vi grattar Micke och övriga i medaljtrion till deras stordåd denna gång!