10 september 2009

Handikappschack i Kalmar fortsättning...


Så var sex ronder färdigspelade i Kalmar SKs pågående snabbschacksturnering med tidshandikapp. För Philip började kvällen med en enkel seger mot en lägre rankad motståndare innan han remiserade mot mig och Göte Nissinen - den senare utan att ens göra ett drag. Under kaffeavbrottet fick han nämligen ett stort behov av att vara med på några studentikåsa kvällsövningar och det sista som sågs av honom var hans lilla ryggsäck där den vajade på ryggen av den ivägförsvinnande pojken.

För egen del var det tänkt att jag skulle inleda kvällen lugnt med en frirond, men då Göte Nissinen anslutit så fick jag istället möta honom. Efter att jag gått på en fälla - som jag själv brukar spela - i öppningen så lyckades jag mirakulöst vända partiet och vinna för att därefter spela remi mot Philip och sedan avsluta med att vinna mot en nybörjade som spelade utom tävlan istället för Ingemar, som inte kunde vara med denna kväll. Tur för mig eftersom jag brukar ha svårt mot honom..

Karl Malbert från SK Framåt, Smedby leder efter sex raka ettor och om en vecka avgörs det hela då både jag och Philip får spela mot honom.

Ställningen toppen:

1. Karl Malbert 6(6)
2. Mikael Nilsson 5,5
3. Philip Aldbert 5
4. Mikael Ohlsson 4

/ Mikael Nilsson