07 november 2018

Höstturneringen rond 5


Trotts dimma över bron och sen kväll blev det ändå full uppslutning kring schackbrädena på Tallis. En turnering som börjar ta fart på riktigt och där skrällarna inte är oförtjänta.

Kvällens första skräll blev att Palle som svart tidigt gör rockad och sedan får han även som grädde på moset in en spelöppningsfälla. Jan H stretade emot med en dam som fäktades mot väderkvarnar medan Palle tog för sig av mer material samt säkrade en vinst.

Ett parti som inte blev skräll var de båda Mikaels parti. Här fann Micke L avbyten och manöverutrymmen. När sedan Mikael C tappar bönder på damflygeln tog det tvärstopp emot den öländska kalkstenen Micke. Vinsten som sagt skrällfri.

Johanna och Anders möttes och det spelades positionellt schack. Johanna fick viss kontroll över viktiga fält medan Anders lurade på möjligheter i ett framtida slutspel. Något sådant blev det inte så vem som hade fördel får väl anses som oklart när det enades om remi.

Kvar sitter sedan Albin mot Jan F när jag lämnar lokalen. Jan hade som svart fått centrum i öppningen och såg ut att gå mot klar fördel i mittspelet. Dock är Albin den man aldrig får räkna ut och nu vann han partiet till slut på något sätt ännu en gång.

Kvällens andra skräll står sist men inte minst Christer för mot Karl. Karl som senaste året verkligen fått upp ångan i långpartierna så skrällbetonat när partiet förflackas. Glädjande nog denna gång kunde Christer ta hem ett remibetonat tornslutspel med den extra bonden Karl släppt.