05 augusti 2008

Daniel Karlsson.

Var på en spelning med "Joddla med siv" för två helger sen. Förbannat bra uppträdande för övrigt. Men den största händelsen var inte bandet på scen, utan mötet med en person jag inte träffat på väldigt länge.
Han heter Daniel Karlsson.

Det var han som avgjorde lag-ÖM både förra och den gångna säsongen (iallafall enligt Leif). Men Leif är inte helt fel ute, då Daniel Karlsson rensade rent på sjätte bordet under säsongen 06/07 för sitt Persnäs.
Vi var den säsongen helt outstanding och förlorade bara en enda match. Om jag inte minns helt fel, var det en betydelse lös match i sista omgången som förlusten kom. Daniel Karlsson hade då förhinder och kunde inte medverka. Persnäs lyckades alltså då för första gången på många år, föra hem Lag-ÖM guldet till norra Öland.

PAIF -laget såg mestadels ut såhär under guldåret: 1, Mikael, 2, Christer E, 3, Iffe K, 4, Borgudd, 5, Albin, 6, Daniel Karlsson.

Den gångna säsongen tänkte man att det skulle bli ännu lättare att vinna ÖM. Vi hade ju fått två kanon -nyförvärv i Conny Olsson och Björn, som placerade sig etta och tvåa på Ölands rankinglista. Ingen tänkte då på Daniel Karlssons flytt norrut i landet (förutom Leif). Två stjärn spelare har ju anlänt, och våran sjätte spelare i guld laget försvunnit. Det kan ju inte sluta med annat än seger, eller?

Stjärn statusen hos Conny, och Björn måste gjort dom lite väl uppåt skyarna. Ingen utav dom var nämligen med i en enda match och hela säsongen blev en katastrof!
Visserligen inriktade dom sig på Allsvenskan, men som PAIF: are blir man ju ändå besviken.
Det är då man inser att sjätte bords spelaren Daniel Karlsson, som har Persnäs ända in till hjärtat, betyder mer än två elitserie spelare tillsammans.

När utestället stängde den där fredag kvällen med "Joddla" på scen, frågade jag Daniel Karlsson när han flyttar hem? -Förmodligen aldrig, svarade han. Och sen gick han.