03 december 2023

Äntligen seger i div.2 comebacken!

27 Feb 2022 vann Ölands SS senast en match i div.2 när Oskarshamn besegrades med 6-2. Idag, 22 månader senare, var det dags för oss att upprepa siffrorna då vi tog en stabil seger mot Hultsfred med samma siffror.

Vinterförmiddagen var klar och kall när vi samlades för vår tredje seriematch denna säsong, denna gång hemma mot Hultsfred. Innan matchen gjorde lagledaren klart att det vore önskvärt för vår tabellplacering om vi vann en match och laget svarade upp genom att Henell omgående satte pjäs i sitt parti. Tre drag senare satte dock motståndaren tillbaka pjäsen och efter 30 min ledde istället Henell med bonde. På förstabordet spelade vi ett jämnt parti där ställningen var balanserad. På andrabordet stod Albin lite trångt med pjäserna, men inte värre än vanligt. Ingvar spelade också ett parti som han styrde in i remihamnen med säker hand. Johanna stod lite bättre i sitt parti och Palle spelade som vanligt remi i sitt. Vad Karl gjorde är oklart, hela ställningen var faktiskt oklar. I partiet på sistabordet hade även Joel skaffat sig en fördel.

Efter ytterligare någon timme vann jag plötsligt mitt parti efter ett förbiseende av min motståndare, Joel vann hastigt därpå och så ledde vi med 3-1! I denna ställning hittade Karl en dragupprepning och plötsligt var matchsegern inte långt borta.

Då klev Albin hjältemodigt fram och klarade remi med bonde under! 4-2 i matchen och två vinstställningar kvar hos Johanna och Jan. De förvaltade sina ställningar och plötsligt var det 6-2 och den första riktigt väl genomförda matchen för säsongen!

Ölands SS - Hultsfreds SK 6-2
Mikael - Fabian Beijer 1-0
Albin - Håkan Frisén 0,5-0,5
Ingvar - Sören Lövkvist 0.5-0,5
Johanna-Daniel Sjöberg 1-0
Palle - Kent-Åke Sköld 0,5-0,5
Karl - Alf Karlsson 0,5-0,5
Jan H - Anders Frost 1-0
Joel - Lennart Beijer 1-0