20 november 2009

Ölands satsning nära haveri!!

Idag inträffade något som kunde blivit ett dråpslag för Ölands SS satsning mot serieseger. Under en promenad i Kalmar stad efter en omgång hos frisören så blev lagledaren plötsligen uppringd. Det var förstabordsspelaren och klubbens stjärna Conny Olsson som kom med krav för sin och Björn Allings medverkan i laget.

Tydligen var dessa "stjärnor" inte nöjda med sitt nuvarande avtal ( som i korthet går ut på att de får ynnersten och glädjen att betala medlemsavgift och att de, som de enda i laget, slipper ta emot reseersättning till matcherna ) och nu skulle det omförhandlas. Tidpunkten kunde inte vara bättre vald av stjärnorna; Ingvar Svensson har aviserat att han är upptagen nästa lagmatch och sålunda behövs Conny och Björns medverkan mer än någonsin.

Jag frågade vad kraven var och han inledde med att medge att detta kunde skapa skriverier i lokalpressen men att, om kraven inte blev tillgodosedda, så skulle han och Björn strejka vilt! Föga förvånande i och för sig med tanke på de utbredda Sien Finn sympatierna och de vänstersocialistiska böjelserna inom denna grupp av schackspelare...

Så ställdes så kraven; Kaffet skulle vara klart vid rondstart. Detta kanske kan tyckas vara ett litet problem inom klubben och efter en stunds tvekan och övervägande nödgades lagledaren att gå med på villkoren, detta efter att jag tänkt att jag förmodligen kan få Albin att sköta kaffebryggandet!

Återstår dock en tolkning; Enligt ursprungsförhandlingen första säsongen skulle kaffet vara färdigt innan rondstart, men nu har jag genom min slughet lyckats få det till VID rondstart!

Nåväl, nära ögat!