10 december 2014

Höstturneringen rond 6

Turneringen är i fas och avgörandet närmar sig! Så ned satte sig Christer L mot Anders i en finalbetonad kamp. Det mesta såg låst ut när Christer kramade fram ett kungsangrepp. Kvalitetsvinst och fortsatt press fick Anders att väga sina drag noga. I kritiskt läge när åskådarna väntar på ett vinnande damdrag från Christer kommer istället intet mer än en bortsatt dam från Anders!
Albin nötte tid och Jannes ork tills hans damschackar vann bonde och ett slutspel. Mer av denna vara från Albin och det ser ljust ut för framtiden.
Micke N spelade mot Christer och det såg jämt ut ett tag men där kom det snart nog att bli väl obalanserat för Christers pjäser vilket gav poäng åt Micke.
Palle såg en hägring i öppningen och sedan var det sand i kallingarna.  Otäckt, obehagligt och slutet kom efter en bortsättningar. Mikael behöll tid och fokus samt spelade sunt mot en välförtjänt poäng.
Kvällens stora behållning var att följa Rikards försök att vinna mot Johanna i ett tornslutspel. Det kunde slutat med en etta för någon av dem men tillsist återstod inte fler bönder att kämpa för och de enades om remi.