04 februari 2018

Undret på Tallhöjden - eller man ska aldrig räkna ut en kommunist!

Inte mycket talade för laget när vi gick till match mot SS Kalmarunionen i årets derby. Lagets starke man, lagledare och ankare Albin prioriterade Mammon i Stockholm och in kom Ingvar Svensson som reserv. När sedan Daniel K insjuknade och vi tvingades kasta in Philip i sista stund, så kändes uppförsbacken brant.

Det började inte heller särskilt bra. Henell blev manglad i öppningen och snart nog hade Kalmar ledningen med 0-1. Att jag själv och Johanna spelade varsin remi var inget som lyfte laget direkt, även om remi är bra för båda.

På de fem bräden som återstår stod Philip bättre på bord 2, Karl verkade ha offrat bort sig och stod på förlust, Paul stod på stabil vinst, Christer på klar förlust och var fördelen låg i Ingvars parti växlade stort mellan dragen.

Kvitteringen skulle dock komma, Palle visade ingen pardon utan genomförde ett stabilt slutspel där seger tillslut blev tämligen enkel för en man av hans kaliber.

Helt plötsligt satte Christer sin motståndare matt! En klar förlust hade blivit en vinst och nu ledde vi plötsligt med 3-2! Det såg också ut som om Iffe K skulle vinna och Philip hade tyvärr missat vinsten, men stod ändå på enkel remi.

I detta läge, när det var som mest spännande förlorade Philip plötsligt på tid i en ställning där Linkan hade hållt remi mot Kasparov. Dessutom började det plötsligt kännas osäkert om Ingvar verkligen skulle vinna och Karl stod fortfarande på förlust. Då visade Ingvar att gammal är äldst och lotsade ner en bonde till dam och vann sitt parti!! I svallvågorna av detta lyckades även Karl krångla sig ur motståndarens grepp och bärga den avgörande halvan!

Glädje, glam och lycka! Vad månde det bliva i de avslutande ronderna när Daniel K är frisk?

Ölands SS - SS Kalmarunionen 4,5-3,5

Mikael L - Stefan Björklund 0,5-0,5
Philip - Per Eriksson 0-1
Henell - Rickard Unelius 0-1
Karl - Mikael Ohlsson 0,5-0,5
Palle - Cajsa Lindberg 1-0
Johanna - Rickard Bengtsson 0,5-0,5
Christer - Mattias Kullander 1-0
Ingvar S - Joel Anderberg 1-0