01 april 2022

Vårturneringen 2022 avslutades

Det har vårats för schack igen och i Algutsrum har det fightats om  ära samt berömmelse. Fikat har varit värd sin beskärda del av berömmelsen. Spelet någorlunda berömt men kanske mer ryckigt än lugnt.

Sista ronden och det var redan avgjort eftersom Landén spelat remi mot Cederblad och Micke fick wo i sista ronden. Så Micke knep med beröm godkännt titteln som vårturneringsmästare och därmed klubbmästare 2022. I övrigt stod prispallen på spel.

MikaelC hade svart mot Palle och kämpade för en andraplats. Palle drog igång direkt med snabbt spel samt damflygeldominans. Vit rockerade inte men svart fann inte motspel så det förläts denna gång. Palle som startat trögt i turneringen fick flyt och fortsatt press. Slutet blev hot om genombrott, kvalitetsvinst och därpå hot om pjäsvinst. MikaelC fann ingen utväg från detta och gav upp.

Karl som kommit i form började som vit lovande mot Landén. Då strax innan kaffet, distraktion eller lös gard, tappar vit en bonde. Landén tog därefter tag i taktpinnen och fick avbyten på sina villkor. Bonde på väg mot dam understödd av löparparet blev en för hård nöt att knäcka för Karl som strax därpå gav upp.

Så till slut svängde Palle upp från botten ända mot andraplatsen och MikaelC höll sig kvar på pallen.

VT 2022 sista ronden

Palle-MikaelC...............1-0

Karl-IngvarL.................0-1

Micke-Jan......................1-0

Vi grattulerar Micke som tog förstaplatsen och vi tackar Karl som råddat ihop spel igen. 

Inga kommentarer: