22 januari 2009

Iffe K:s Parti.

Det har varit ett herrans tjat om ett parti mellan Ingvar Svensson och Jan Henell i Kastlösa. Där Henell leder med två bönder men Ingvar kan hålla remi om han bara går fram och tillbaka med sin kung(eller va fan de va). Hans tid går dock ut(han menade tidigare att det va remi). Nu har det tjatats om partiet varenda träff i Ölandsserien. Partiet innebar även om Kastlösa skulle vinna matchen eller om det skulle bli lika. Eftersom det är vi på öland som e domarna själva, är det vi som bestämmer. Och HELVETE va de har tjatats. Iffe K har ringt domare från hela sverige, men Henell vägrar att ge sig. Till slut (äntligen) tröttnade Ingvar och säger att dom i Kastlösa fick bestämma hur det skulle bli. (*skuldkänsla)

Henell vann och Kastlösa ser ut att ta hem Lag-ÖM. (skratt)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske vore det en bra idé att börja hyra in professionella domare från utlandet vid varje match i framtiden.

Anonym sa...

ja (y)

Anonym sa...

När du skriver "Parti" menar du schackparti eller politiskt parti? Relevant fråga med tanke på personen i fråga.

sune slug sa...

På vilka grunder hävdar ingvar att det skulle vara remi, går tiden ut och den andre har mattsättande matrial kvar så är det förlust

Nästa gång min tid går ut i blixt ska jag hävda att det är 100% säkert att det blir remi om jag gör dittan och dattan och då ska det vara remi !!

/masked magician

Connyt sa...

Enligt de senaste reglerna jag läste, kan man kräva remi om inte motståndaren försöker vinna partiet "på normalt sätt". Blanda inte ihop blixtregler med långpartiregler!

Connyt sa...

Paragrafen jag är ute efter är 10. a) Finns att läsa på http://www.schack.se/RK/ssfparm2008-04-08_rev.pdf

Anonym sa...

Jag var inte närvarande vid tillfället och kan inte uttala mig i det aktuella fallet, men Sune Slug har missuppfattat reglerna.

Connyt sa...

Jag skrev visst fel. Regeln ska vara 10.2 a)

Connyt sa...

Det var för övrigt jag som glömde skriva namna i det senaste anonyma inlägget. DOH!

Anonym sa...

Jag hade aldrig glömt skriva namn.

Connyt sa...

En aktuell diskussion förs på www.schacksnack.se.