25 oktober 2009

Första steget mot seriesegern

Idag skrevs ett ljust kapitel i Ölandsschackets historia: seger med 8-0 mot Rödeby II i den allsvenska premiären. Innan vi går in på det detaljerade matchreferatet så måste vi berätta om Ölandsspelarnas uppladdning dagen innan: Heldag i Egbygården! Större delen av det öländska laget deltog i detta trivsamma och för det öländska kulturlivet så kännetecknande arrangemang.

Lördagen började med intellektuella aktiviteter i form av en stenhård pokerturnering i all vänskap. Segrare i denna stillsamma och vänskapliga tillställning blev Björn Alling, måhända ett tidigt tecken på att den numera doktorsbetitlade Linköpingssonen tillfullo acklimatiserat sig i den Öländska myllan. Efter pokeruppvärmningen följde en taco-buffé följd av musikframträdande och ett seriöst test av deltagarnas allmänbildning i form av en frågesport om mode, populärkultur, historia och geografi. Därefter följde diverse lekar inklusive en stenhård hela-havet-stormar-tävling där såväl stolar, kläder, leder och vänskap slogs i spillror.

Som pricken över i:et avslutades det hela med en prestigefull sumobrottnings-match mellan Conny och Albin Olsson. Ungdom och snabbhet visade sig i denna kraftkamp betvinga både rykte, skägg och 25 kg övervikt när Albin segrade efter ett stilfullt kast.

Nu till matchen. Bilder och referat följer nedan.


Här synes Christer Erlandsson, Roger Larsson och Conny Olsson i full färd med att ge Öland en smakstart på årets allsvenska serie.
2 kommentarer:

Tjommen sa...

bra gjort!

Björn sa...

Javisst!