29 november 2011

Vid sidan av schacken...


I helgen anordnade den omtalade Ölandsklubben Egby BK en pokerturnering. Lite som blindschack. Man Gör sina drag men ser inte sin motståndares pjäser. Schacksektionen har dominerat klubbmästerskapet i poker historiskt sett. Detta var den tredje upplagan, och tidigare vinnare har varit jag själv för 5 år sedan (10 deltagare) och Björn Alling för 3 år sedan (20 deltagare).
Tyvärr kunde inte den regerande mästaren deltaga iår, då speldatumet ändrats efter påtryckningar utav en annan förening på ön.

När alla väl var samlade, kunde man räkna antalet pokerspelare till 10 stycken. Favoritskapet för aftonen fick den evige tvåan Benny bära. Båda de två tidigare gångerna har Benny placerat sig på andraplatsen. Det kändes därför som tredje gången gillt.

Jag själv kännde mig mer eller mindre knäckt. Anledningen till detta var:
På morgonen i förberedelserna till starten, svängde Robin (en utav deltagarna i pokerturneringen) med sin traktor upp på gräsmattan utanför spellokalen. Han tutade, och jag gick ut. Där möttes jag av ett huvud på något jag tycktes känna igen. Det var min ankhona! I en traumatisk upplevelse värre än hästägaren i Gudfadern vände jag om, och gick in.
Enligt honom skulle den bli mat.
Under tävlingen kunde jag inte koncentrera mig eller knappt veta vad jag gjorde. Så jag åkte ur snabbt, och kunde ägna mig åt andra saker...

Favoriten Benny lyckades inte heller, och schacksektionen hade nu inte någon kvar alls att kunna försvara äran.
Vinnaren blev istället, efter det mest lyckade draget, Robin.

Inga kommentarer: