26 mars 2012

Individuella ÖM-finalen och Snabbschack i Egby

Igår avgjordes både individuella ÖM och snabbschacks ÖM. För första gången den här säsongen spelades schacken i Egbygården. Flera av de topprankade saknades dock, men efter att vi tappra som ställde upp i snabbschackstävlingen avverkat de tre ronderna tävlingen bestod av, slutade det med att jag själv stod som segrare!
Resultat:
-----------------------
1) Albin Olsson 2½ p
2) Ulf Rosén 2
3) Ingvar Svensson 1½
4) Leif Svensson 0

När vi var färdigspelade riktades allas blickar på den individuella öm-finalen mellan Urban Arvidsson och Jan Henell. Henell valde vitt i egenskap av att han är lägre rankad och var därmed tvungen att vinna partiet!
Han fick upp en klurig ställning, ett kungsangrepp där svarts pjäser såg väldigt instängda ut. Men Urban lyckades hitta de rätta dragen att slingra sig ur den hemska ställningen. Och efter att Urban även lyckats byta dam kunde han spela på remi, vilket han tillslut också fick! 
Så grattis Urban till ÖM-segern! En tävling som blev den mest lyckade på flera år, då det tidigare år runnit ut i sanden efter ett par ronder. Förhoppningsvis blir det liknande upplägg till nästa år med lika många engagerade schackspelare!


ÖM-finalen mellan Urban i randigt och Henell i rutigt.

Inga kommentarer: