09 mars 2016

Förlust mot Värnamo

Det ville sig inte riktigt när Ölands SS tog emot Värnamo hemma. Vi luftade truppen rejält och gav förtroende åt vårt unga garde, Ingvar Svensson, Daniel Karlsson och Benny Rosenquist.

Det började annars bra, Värnamo kom med sju spelare och vi hade vunnit vårt första parti! Reserverna skötte sig. Det skulle dock falla på de rutinerades lott att se till så laget förlorade.

Det började med att undertecknad satte pjäs efter 10 drag, och som spelet utvecklade sig blev tvungen att ge upp efter 14. Henell hade också bekymmer och nödgades ge upp och därmed låg vi under med 1-2. Inte så farligt egentligen, vi hade många chanser kvar. Dock blev det mer bekymmersamt i och med att båda Christer och Ingvar stod på förlust från, i princip, femte draget. De skulle så klart komma att förlora sina partier och därmed var vi tvungna att vinna det som var kvar för att spela oavgjort. Micke P gjorde inga misstag utan malde ner sin motståndare fullständigt och när den senare satte pjäs var partiet över.

Daniel Karlsson har länge varit lite av en "Dark horse" i öländskt schack och vi minns alla med vilken bravur han såg till att lag-öm guldet hamnade hos Persnäs för ett tiotal år sedan. Nu fick han äntligen sitt stora genombrott i tävlingssammanhang och kunde efter imponerande spel vinna sitt parti. Ställningen således 3-4 och Karls motståndare bjöd honom remi vilket Karl accepterade. Han hade nämligen råkat räkna fel på resultatet och glömde bort sin möjlighet att fråga lagkaptenen om ställningen. Nåväl, Karls ställning var när allt kommer omkring förlorad så en halva var i själva verket en bonus.

En tung lagförlust så här i sluttampen och nu gäller det att inte förlora mot Ingelstad i sista ronden. Samtidigt är det viktigt att vi har tålamod och låter de unga få speltid så att de utvecklas.

Öland - Värnamo 3,5 - 4,5

Micke L - Martin Göransson E1969 0-1
Micke P - Arnold Hermansson E1959 1-0
Jan H - Firas Alsaied Ali E1841 0-1
Karl M - Johan Sundeby E1747 ½-½
Christer E - Ulf Therén E1696 0-1
Ingvar S - Isac Johansson E1671 0-1
Daniel K - Vilgot Egerhag L1200 1-0
Benny R - w.o 1-0

Inga kommentarer: