27 mars 2019

ÖM final samt KM rond 6

Årets KM verkar bli en oviss kamp för halva startfältet har teoretisk chans att bli klubbmästare. Teori i all ära men empiri är något helt annat.
Albin fick ikväll en chans att segla ifrån om han kunde kunna. Nu blev det Anders på andra sidan brädet och han vägrade släppa luckor. Istället manövrerade han faktiskt hem en vinst.
Mikael mötte Jan F och visar till sist vad en gambit kan åtstakomma. Glest framför svarta kortrockade kung gav angrepp. Avslutar med tornoffer samt oundvikligt matthot.
När vi nu pratar om gambit så glöm inte Karl. På hans bräde brann det av pjäsoffer och tryck mot kung. Christer försvarade länge och väl med pjäs över. Missar sedan att Karl gör häst på e8 och därefter kan slå tornet på d5.

Denna afton bjöds det på final i ÖM. Henell valde vit och dragen haglade in i öppningen. Revansch mot Palles variant på gång? Palle utvecklar nyhet med och har merbonde. Olikfärgade löpare är väl remi? Ja om tornen byta och det missar Palle i sin jakt på nått. Sämre tid för svart i kombination med bättre spel från Henell gav honom titeln.
Grattis Jan Henell du är en värdig mästare!

Inga kommentarer: