25 september 2019

Höstturneringen rond 2


Höstturneringen rullar på och det uppskjutna partiet mellan Albin mot Christer slutade i remi. Om de drack kaffe är oklart men till rond 2 puttrade bryggaren i god takt. Mikael hade dukat med gofika och vi fick besök av Micke, Johanna och Elsa.

MikaelC hade vit mot Palle och öppningen blev i familjär remi terräng. Tidigt dambyte borgar för det i vanliga fall. Det fanns dock vissa möjligheter till possitionellt rackarspel men partiet flackades ut i en räcka avbyten. Remin kom efter ett sista försök till fillurang från Palles sida som Mikael klokt duckade för.

Stefan fick chansen att spela vit denna rond emot Karl och medicinerade med gambit. Nu anade Karl att detta kunde serveras och var välpreparerad. Stefans initiativfördel försvann och så även mer material vilket gav Karl full pott.

Anders hade vit emot Albin och efter dambyte stod centrum redo för att öppnas. Anders la ner tid på hur det skulle gå till. Albin hade rört till det med sina löparpar så att vits torn var en smula malplacerade. När så bönder slogs i centrum gör Anders löpardraget före tornbytet vilket ändade i ren tornförlust samt uppgivet parti. Korrekt spel hade gett klar fördel vit men det är ingen tröst.

Jan spelade vit mot Christer och gav inte svart utrymme eller chans till kontring. Christer försvarade sig i god ordning och försökte finna motmedel. Det gavs intet av den varan från vit för här var det mangling och korrekt spel som gällde från Jans sida vilket tidigt gav fördel samt något senare även segern. 

HT Rond 2
MikaelC-Palle…………remi
Stefan-Karl………….….0-1
Anders-Albin………….0-1
JanF-Christer……….…1-0

Inga kommentarer: