10 november 2019

Allsvenskan rond 2 , underdogs

Så trummade den allsvenska krigstrumman för rond två. Vi hade sämre ranking på sju bord. Så lagom är bäst när det gällde chans till vinst.

Albin hade gjort f4 i drag tre och såg ut att komma undan med det. Då lyckas Albin bända upp svarts kungsställning och fullständigt mangla fram med allt vad han hade. Matten var till slut oundviklig. 1-0 till oss och vi börjar känna visst lugn.

Lagledaren Micke såg ut att hänga med i sitt parti. Karl hade offrat bönder och angrep med full kraft. Johanna längtade inte värst efter Elsa och hade koll på pjäserna. Micke P öppnade lugnt och fick god kontroll över motståndaren. Landen verkade hålla det någorlunda jämt. Men både Jan H och Palle hade hamnat kärvt till i komplicerade ställningar.
Ja Palle verkar ju be om trubbel i sina öppningar. Istället för att byta av lugnt drar han på sig hopplösa komplikationer. Motståndaren fick ladda upp och när sedan angreppssläggan drämde till var det matt och godnatt. Utjämnar 1-1 i matchen och det ser mörkt ut igen.
Micke som spelat fort och hyggligt kommer undan med remi när det fanns en giftig vinnande kombination som motståndaren missade. 1,5-1,5 i matchen.
Ganska så tätt i Johannas parti. Båda vägrar ge sig in i några osäkra utfall och de enas därför om remi. Bra för båda och 2-2 i matchen och vi vädrar morgonluft.
JanH har tid i massor och vit har slösat på sin tid. Dock står Jan ohyghligt illa. Landen står illa med bonde under i likfärgat löparslutspel. Karl har en jämn ställning efter att krutröken lagt sig. Micke P är i förarsätet och står stabilt. Känslan är att vi inte räcker till och att en förlust lurar runt hörnet.
På bord 8 var tiden var på Jans sida och när motståndaren börjar darra på manchetten kom Jan lös liktHoudini och vände på steken. 3-2 till oss och plötsligt verkar vi kunna nå minst oavgjort!
Det är minst sagt medvind för oss! På bord 3 har Micke P satt motståndaren i så svåra tankevåndor att han tänkte bort all sin tid. Vi har 4-2 och vi vädrar vinst!

Ja bara två partier kvar..så Karl kollade på hur vi låg till i matchen och gick sedan taktiskt till bords och fixade remi och vinst i matchen! 
Att Landen inte fann remi i sitt slutspel... ja det skiter vi i för inget är skönare än när underdogs skräller!!!

Inga kommentarer: