20 december 2019

Julblixt anno 2019

En stor skara samlades för att blixtra på Tallis denna tisdag en vecka innan julafton. På plats fanns KM mästaren i blixt Mikael och KM mästaren i snabbschack. I övrigt fanns Benny på plats och oroade en del av oss angående en mörklagd schacklig form. Nåväl först delades en hoper andra priser ut som några förärat sig genom diverse prestationer under det gångna året. Kaffet laddades och brädena gjordes iordning.


Mikael L började med remi och det såg genast öppet ut. Palle började med staket och det kom av sig i rond 3 vilket blev en sorglig radda nollor till slut. Benny började trögt med 2 remier men lyckas sedan få igång vinstmaskineriet. Ingvar, Karl och Mikael C försökte länge få fäste i toppen men tappade tätkänning halvvägs in i den 10 rondiga tabellen. Johanna förvånade med att spela bättre än flertalet av sina motståndare med sin dotter i famnen. Elsa måhända psykade sönder motspelarna med sin charm. Micke gled ifrån men i hälarna fanns Benny och starx därpå Johanna. Inför de sista ronderna var det upp till Micke att sätta ettor och därmed ta hem första priset. Det gick vägen och Benny kunde intet göra trotts allt. Johanna i sin tur kammade hem tredjeplatsen.
Micke tog osten, Benny tog knäcken samt musten och Johanna tog chokladen. Fjärdepris lottades ut och hamnade hos Mikael C i form av en tjusig tomte.

Tävlingsledningen tackar för en underhållande säsong i klubbschacket och ser fram emot vår upptakten den 7 januari 2020. Vänligen se kalender och anmäl er till KM som drar igång den 14/1 2020.
Glad Jul och Gott Nytt År allesammans!

Inga kommentarer: