12 januari 2020

Allsvenskan rond 4, snöplig förlust

Året är nytt men allsvenskan består och med den en bortamatch mot Eksjö. Laget vaskades om i sista minuten. Micke ut och Christer in vilket gav förhoppningar om poäng likväl. I Paifbussen tippade lagledaren Saida-Palle 4-4 och att Christer skulle säkra poäng.
På bord ett gick det undan och avbytena avlöste varandra för Conny. Möjlig remi såg det synbart ut som.
I andra änden på bord 8 gjorde Palle rockad i drag 8 vilket enligt ordinarie lagledare garanterar minst remi. I drag 12 vann Palle bonde dessutom.
På bord 2 tryckte Karl på gasen och men med bonde under hade han tidigt uppförsbacke.
Ingvar satt tryggt på tredje bord och hanterade öppning och mittspel i god stil. Helt jämt var bedömningen.
Janne som flyttats upp till bord 4 hamnade trångt och försökte som Houdini bryta sig loss. Motståndaren vägrade ge terräng och pressade på.
Busschauffören Albin var på alerten och hade mer tid i en ganska komplicerad tillställning. Mest komplicerat för motståndaren som försökte finna vinst medans Albin höll jämna steg.
Björn var placerad på sjätte bord och utsattes för ett ohyggligt offerangrepp som inte gav oss hopp om poäng.
Christer spelade profylaktiskt samtidigt som motståndaren verkade ha svårt att angripa. Tappar sedan bonde i mittspelet. Svårtippat som alltid med andra ord.
Det började långsamt och flertalet hann ta påtår då det i rasande fart började avgöras på brädena. Först lyckas Conny få remi trotts att spelet inte riktigt stämde. I nästan samma veva fick Palle ett remianbud som en skänk från ovan då han spelat inaktivt och stod dåligt. Ja tack sa han och det står 1-1.
En stunds analyserande senare kikar vi in i lokalen och till stor förvåning har Björn styvnackat försvarat sig och tagit för sig materialmässigt. Pjäs över och poänglampan lyser grön. Då tappar motståndaren fokus ett ögonblick och Björn offrar dam för matt. Ledning med 2-1 till oss.
Glädjebägaren hann tyvärr inte höjas då Janne fick ge material och sedan blev utspelad. Suck 2-2 i matchen.
När sedan Karl dukar under i sitt parti verkar poäng i matchen avlägsen. Underläge 2-3!
Då behövs det poäng och snart nog fick vi det i två remier.
Albin redde ut ett krångligt slutspel och Ingvar fick även han remi. Även om Ingvars motståndare först kände sig tvungen att avböja ett remianbud. Tyvärr fortatt underläge 3-4!

Kvar är kungen av kontringar och trotts två bönder under hänger han i allas våran Christer. När motståndaren sedan gör några tveksamma drag kommer så... kunde kommit... vi önskade att den kommit... det där matchutjämnande springardraget. Istället gavs och togs det tills intet mer än kungarna stod kvar. Remin ett faktum och en snöplig förlust i bagaget med    3,5-4,5.
Vi tackar Eksjö för god match och laddar om inför resterande lagmatcher!

Inga kommentarer: