03 februari 2020

KM 2020 har faktiskt startat. rond 1


Så varde det dags att spela om den ärofyllda titeln Klubbmästare i schack här på Tallis. Fikat var ordnat och lokalen intogs av 6 tappra titelkombatanter. Klockorna ställdes in, brädena ställdes fram och inställningen bland spelarna skruvades upp. Fokuserat spel med få överraskningar på samtliga bord?

Nåja Palle undvek i alla fall att experimentera i öppningen och hamnade i familjär terräng. Fördel Palle? Nej, istället blev det Anders som möblerade runt positionellt så att svart inte kom fram. I kritisk position undvek sedan svart att spela aktivt aggressivt på vits kungsflygeln vilket förmodligen hade gett mest chanser till någorlunda spel. Istället byttes det av och sedan gick svart helt bort sig. Anders startar därmed årets KM med vinst.
Karl hade vit och var förberedd på Jan H låga försvar. Som vit försökte han sig på att aktivt ta kommando på både terräng samt centrum. Ju längre det drog ut på partiet desto mer lyckades svart parera vits försök til dominans. Efter avbyten av damer verkade det hela vara helt oklart och de båda enades om remi vilket ju som bekant inte är dåligt för någon av dem.
Jan F fick vit emot Mikael C och det öppnades upp tidigt i centrum. Det hängde ett moln av obehagliga drag i luften men klokt spel från båda bibehöll det hela i en jämn ställning . Tidsnöd eller ej så redde de båda ut det hela till kontrollen efter 40 drag samt enades om remi strax därpå.

KM rond 1
Anders-Palle.............1-0
Karl-JanH................remi
JanF-Mikael............remi
Christer................frirond

Inga kommentarer: